zondag 20 december 2009

eerste dag

De eerste dag zit erop.
vanavond zit ik aan een vreemd toetsenbord te typen in het huis waar we vanmorgen vroeg zijn aangekomen.
Het vertrek gisteren in brussel had wat voeten in de aarde. Door het slechte weer was er enorme vertraging en daardoor kwamen we in plaats van om 21.00 pas om 5.00 aan op de plaats van bestemming. We waren dan ook uitgeput toen we aankwamen.
Vanmorgen werden we om 8.00 uit bed getetterd door pauwen op ht dak en door papegaaien in een kooi voor de deur van ons logeeradres.
We logeren nu bij Bouba in Koudougou. Hij heeft een prettig huis in een prachtige tuin. Een tuin met daarin dus pauwen en papagaaien maar ook een grote landschildpad, twee honden en een hertje, helemaal iets voor Anke dus.
Vandaag hebben we 2 uitstapjes gedaan; eerst zijn we naar tuinen wezen kijken waar jonge mannen worteltjes verbouwen, heel veel worteltjes (en ook nog iets anders), vanmiddag zijn we in een weeshuis wezen kijken, erg leuk. Vanavond was er nog iets muyiekerigs maar dat hebben we overgeslagen, anke viel om van de slaap en is lekker op tijd naar bed gegaan vandaag.
Tot nu toe valt alles erg mee al is het wel behoorlijk warm.
We logeren ook in gewoon huis en slapen in gewone bedden dat scheelt natuurlijk ook enorm.
We worden hier enorm verwend, er wordt 3 keer per dag voor ons eten gezorgd, 1 x brood en 2x warm en er is voldoende te drinken en ruime keus.

Morgenochtend vroeg vertrekken we naar Ouzindougou, een klein dorpje een paar uur rijden vanaf hier. Daar gaan we kamperen met z'n allen. We blijven daar 3 dagen, er zijn geen huizen, geen electriciteit, geen stromend water en al helemaal geen internet. Ik ben er benieuwd hoe dat gaat bevallen.We gaan 3 dagen feestvieren.

Het is een beetje wennen maar we hebben het erg naar onze zin!

4 opmerkingen:

  1. He die Wendie en Anke,

    het klinkt echt fantastisch, absoluut niet 'kerstish' zoals het bij ons wel is met de sneeuw maar wel heerlijk als vakantie en genieten van een andere cultuur. PRACHTIG! Ik ben heel erg jaloers op jullie. Wat een ervaring!

    Geniet van deze super unieke reis die jullie maken!

    Fijne feestdagen.

    Groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De beestjes doen het prima bij ons. Garfield had het vandaag wel een beetje zwaar omdat Merel en Pim er waren en Merel loopt de hele dag maar met hem te slepen. Maar ja, ik denk dat hij dat bij Anke wel gewend is. Hij heeft het wel goed naar zijn zin bij ons. Hij ligt nu te slapen, is ook moe van de hele dag Merel en Pim om zich heen. Verder vind ik het erg leuk om te lezen dat het bij jullie goed gaat. Ik heb een sms-je van je ontvangen en er een terug gestuurd. ik hoop dat die is aangekomen.
    Doe de groeten maar aan Anke en aan alle anderen.
    groetjes van Papa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo meiden, wat gaaf dat je steeds wat kunt schrijven Wendie,dan kunnen we een beetje met jullie meekijken.
    Anke wat leuk dat je Blafje had klaargelegd, we hebben het heel gezellig samen. het is een beetje stilletjes in jullie huis, steeds verwacht ik Belle en Garfield te horen en te zien. En gelukkig hebben ze het heel erg naar hun zin bij jouw opa en oma.
    Hier is het nog aardig wit maar het zou wel eens bijna de laatste dag kunnen zijn.Toen ik maandag jullie poort open wilde maken ging het heel lastig, er lag 10cm sneeuw achter.
    Ben heel benieuwd hoe jullie het gehad hebben in het tentje in een waarschijnlijk onwaarschijnlijk mooie omgeving; vertel vertel vertel en dan zal het hier erg saai blijken. Kom maar op met jullie avonturen!
    Doeidoei meiden, kus, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Merel en Pim hebben het de diertjes misschien moeilijk gemaakt, maar ze maken het goed!
    Hier is het qua witte kerst niet helemaal gelukt. Officieel hebben we een witte kerst gehad (in de Bilt), maar hier in de regio was het de tweede kerstdag eigenlijk al niet meer wit.
    Vandaag is het overal koopzondag, dus moeten we maar eens wat gaan kopen, iets met een "i" bijvoorbeeld..... we hebben tenslotte beiden de 13e maand binnen.
    Geniet nog maar lekker van de luxe in het huis waar jullie nu zitten, voor je het weet moet je slapen in de woestijn en hebben jullie alleen (een levende) kip....

    Johan, Susan, Merel en Pim

    BeantwoordenVerwijderen